ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЄ_19.08.2020

«Преобразився Ти на горі, Христе Боже, показавши ученикам Твоїм славу Твою …»

З великою радістю сьогодні, 19 серпня 2020 року, звеличували свято Преображення Господнього в храмі Архистратига Божого Михаїла села Святопетівське. Преображення – явлення Сина, під час якого Отець свідчить голосом з світлої хмари Святого Духа – є одкровенням всіх іпостасей Святої Трійці. Ця євангельська подія показує, що в Ісусі Христі з’єднані два єства, тобто природи: божественне і людське. Під час Преображення божественна природа Христа не змінювалася, але з’явилася в Його людській природі. За словами святителя Іоанна Златоуста, воно відбулося, «щоб показати нам майбутнє преображення єства нашого і майбутнє пришестя Христа на хмарах у славі з ангелами».

В цей святковий день було приємно споглядати на щасливі обличчя парафіян , які принесли соковиті плоди до храму. А особливо радісно бачити маленьких чад Божих, які сподобились приступити до Святого Причастя.

Без Бога, без твердого бажання виправити своє життя заради любові до Господа і людей, без надії і твердої віри неможливо залишити все те, що заважає нашому перетворенню. Нехай Всемилостивий Господь зміцнює будь-яку людину, котра бажає бути добрішою і чистішою. Нехай Господь Своїм Преображенням дарує нам той стан блаженства, який відчули Його учні. І нехай ця радість залишиться в наших серцях і перетворить душі!

Повернутись до категорії Новини